Over Mij

Op mijn 18e jaar startte ik in de verpleging. Ik wilde mensen helpen. Dat is mijn hele leven zo gebleven. Actief in de gezondheidszorg zowel in de verzorging als in de psychische zorg.

Tijdens mijn werk in de verpleging voelde ik al snel de behoefte om gesprekken te voeren met de patiënten, om hen op die manier ondersteuning te bieden, maar er was geen plaats voor. Ik zag toen al snel in dat ik daar niet op mijn plek zat: ik ben gestopt. Ik wilde huisarts worden.

Mijn eerste zwangerschap heeft mijn leven toen een andere wending gegeven. De wens om mensen te helpen en te ondersteunen op psychisch vlak is altijd gebleven.

Uiteindelijk ben ik weer in de zorg gaan werken. De laatste jaren voornamelijk in leidinggevende functies. Naast het werken in de zorg zocht ik naar opleidingen die zowel anderen als mijzelf verder in ontwikkeling brachten. Zo heb ik  de opleiding kunstzinnige therapie en de opleiding beeldende therapie, en ook de HBO opleiding psycho-sociale hulpverlening gevolgd.

De opleiding voor biografisch coach gaf mij waar ik naar op zoek was. Ik was geraakt door de werking die uitgaat van het biografisch gesprek. Het accent kwam te liggen op zingeving, dat waar je voor gaat en waar je voor staat. Het wekken van de wil naar de toekomst toe.

Het karmaonderzoek bood een nog ruimer perspectief. Het onderzoek wat nog in volle gang is en waarin ik lerend met anderen probeer antwoorden te vinden in dit grootse gebied.